Truineer Nieuws melden?

Matchday

Vandaag zaterdag opent STVV zijn seizoen in en tegen Anderlecht. Aftrap 20.45 uur. Wat verwachten jullie?

Eindelijk is het zover. Na 9 weken zonder competitievoetbal in België, starten de Kanaries morgen hun seizoen in het Lotto Park. De tegenstander in de openingsdwedstrijd is de nummer drie van afgelopen seizoen, RSC Anderlecht. De Kanaries mogen dus meteen hun beste beentje voorzetten.

RSC Anderlecht: weinig beweging rond het Astridpark

De paars-witte ploeg uit Brussel zag na vorig seizoen verschillende basisspelers vertrekken. Kind aan huis Debast gaat zijn geluk beproeven bij Sporting Lissabon, veteraan Schmeichel wordt het nieuwe sluitstuk bij het Schotse Celtic. En daarnaast liepen de huurcontracten van Augustinsson, Gattoni en Delaney af.

De voorlopig enige versterking plukte Anderlecht weg bij AC Milan. De 19-jarige centrale verdediger Jan-Carlo Simic moet Debast helpen vergeten in de Brusselse defensie, aan de zijde van Jan Vertonghen. Abdulrazak, Kana en Flips komen ook terug na een huurperiode.

Omdat de transferperiode nog volop aan de gang is, zijn voorspellingen over de mogelijke opstelling niet gemakkelijk. Bovendien is het niet duidelijk of Dreyer, Dolberg en Vertonghen al fris genoeg zijn om te starten. Afgaande op de generale repetitie tegen Wolfsburg is dit onze voorzet:

Coosemans

Sardella – Engwanda – Leoni – N’Diaye

Verschaeren – Rits – Ashimeru

Stroeykens – Dolberg – Angulo

STVV: ervaren verdedigingsgordel en jeugdig enthousiasme

De Kanaries trainden de afgelopen weken hard onder de nieuwe coach Lattanzio. In de oefenwedstrijden kende geel-blauw ups (Twente, eerste helft tegen Ajax) & downs (Köln). Nieuwkomer Belaïd traint al een tijdje mee. Hij is echter nog niet wedstrijdfit en start op de bank in Brussel. Achterin kan STVV wel rekenen op de ervaring van Janssens, Van Helden en kapitein Godeau. De andere defensieve aanwinst – Taniguchi – wacht op de juiste papieren en Kokubo is nog actief met Japan op de Olympische Spelen. Samen met Fujita en Yamamoto blies Leo deze week Paraguay weg met 5-0.

STVV blijft ondertussen kansen geven aan de jeugd. Zo maakten jeugdproducten Nhaili en Diriken een goede indruk in de voorbereiding. En tekenden jonkies Lambotte en Alexis na een geslaagde zomer hun eerste profcontract.

In afwachting van enkele inkomende offensieve transfers brengt coach Lattanzio mogelijk deze ploeg op de mat:

Coppens

Van Helden – Godeau – Janssens

Vanwesemael – Ito – Dumont – Ogawa

Barnes – Bertaccini – Nhaili

Bron: STVV

Vorige jaren:
2023-2024: 4-1
2022-2023: 3-1
2021-2022: 2-0
2020-2021: 3-1
2019-2020: 4-1