Truineer Nieuws melden?

Rein Van Helden blijft een Kanarie

Rein Van Helden tekende een nieuw contract voor 3 jaar bij STVV. Daarmee maakt de club na het vertrek van Smets en Steuckers een statement en blijft de defensie ook, ‘eigen jeugd’ gekleurd want o.a. ook nog Vanwesemael, Teuchy en Diriken aan boord.

Rein Van Helden was het voorbije seizoen één van de nieuwe frisse gezichten bij de Kanaries. Vanuit de jeugd van STVV brak hij – met een jaartje Nederlandse ervaring bij MVV in de rugzak – door op Stayen: zo groeide hij uit van jeugdspeler aan de Sint-Jansstraat tot sterkhouder aan de Tiensesteenweg. Reins prestaties mondden op het eind van het seizoen ook uit in een eerste selectie voor de Belgische beloften.

Voetbal en vuur, tussen het volk

“Rein heeft zich ontpopt tot een vaste waarde in onze ploeg”, weet sportief directeur André Pinto. “Als centrale verdediger etaleerde hij het afgelopen seizoen zijn voetballend vermogen. Daar koppelt Van Helden ook de duelkracht aan die de STVV-supporters graag zien. Door zijn toegankelijke persoonlijkheid symboliseert Rein bovendien de lokale verankering van onze club. Deze contractverlenging onderstreept dat we het belangrijk vinden om eigen jeugdspelers op lange termijn kansen te geven.”

Sintruin begot

Rein Van Helden kijkt uit naar een verlengd verblijf in Sint-Truiden. “Mijn avontuur in Haspengouw startte al van bij de U15. Van bij het begin heb ik STVV leren kennen als een gastvrije en warme club. Door de jaren heen heb ik hier een leerrijk traject afgelegd, met afgelopen seizoen als voorlopige hoogtepunt. De supporters, de mentaliteit, de mensen: ik voel me een echte Kanarie en ben blij langer op Stayen te kunnen spelen. Zoals voor de match soms gezongen wordt: Sintruin begot, ich haan van oech, Sintruin ich zien oech gein”, zo besluit Rein met een knipoog naar het officieuze Truiense volkslied.