Truineer Nieuws melden?

Een (aangekondigde) afgang voor STVV

Een gebrek aan slagkracht voorin, een gebrek aan mes tussen de tanden, en een overdaad aan geflater leidden tot een logische 6-1 (!?) nederlaag voor onze kanaries. Wie staat op? Wie grijpt in?

Eerste helft: 2-0 door geflater achterin  en onmondigheid voorin

Antwerp begon gedecideerd aan de eerste helft en STVV opende met een flater (red. misrekening op een hoge voorzet) van het duo Van Helden-Taginiuchi waardoor Chery de kans kreeg de eerste van de avond in de hoek weg te leggen. 1-0 na nauwelijks vier minuten. STVV reageerde niet aangeslagen en kwam beetje bij beetje beter in de match, jawel, zelfs met degelijke combinaties. Het team van Lettenzio creëerde ook twee mooie kansen, resp. voor Ito en Yayamoto. Maar hun pogingen legde meteen het tweede euvel van onze kanaries bloot: het gebrek aan scorend vermogen voorin. En dan voegde Coppens daar nog een flater aan toe. Het deed pijn aan de ogen hoe hij een ongevaarlijk schot van Doumbia niet wist te stoppen en in eigen doel werkte. 2-0. Arm STVV! Zo kan je geen punt pakken, laat staan een match winnen.

Tweede helft: de zee ging open alsof onze kanaries Mozes hadden gezien

Het moet gezegd. STVV opende vrij stevig aan de tweede heft. En eiste de bal op. Meer nog. Een mooie combinatie leidde tot de aansluitingstreffer van Ogawa. Maar zoals dat bij ploegen onderin gaat, STVV pakte meteen weer een goal. Ondrejka krulde het leer vanop links mooi in de verste hoek voorbij Coppens. Zo liep STVV meteen weer  achter de feiten aan. En alsof dat niet goenoeg was, brak ‘flatertime’ weer aan. Dramatisch balverlies van Ogawa leidde tot een knal van Valencia die Coppens niet helemaal kon verwerken. Ondrejka liet de rebound niet liggen. En Antwerp ging op zijn elan door. Coppens (was er iets mis met zijn handschoenen?) grabbelde nog maar een keer naar de bal zonder hem te hebben en Valencia werkte het leer makkelijk binnen. 5-1 met nog 20 minuten op de klok. Op compassie moesten Lattenzio & co niet rekenen. Weer ging de zee achterin open alsof onze kanaries Mozes hadden gezien, Ondrejka knalde snoeihard binnen: 6-1. Het zal pijjn doen.

Enige vragen die achteraf restten: hoelang gaan de Japanse bazen dit nog dulden? Meer nog, wanneer gaan de Japanse bazen ingrijpen en vooral ook hun verantwoordelijkheid opnemen richting uitbouw van het team? Want dit verdienen de STVV-familie en vooral de supporters niet.