Truineer Nieuws melden?

STVV-Dender: 3-3

STVV geeft in slotminuten voorsprong weg: 3-3.

STVV’s Ryotaro Ito and STVV’s Kahveh Zahiroleslam celebrate after scoring during a soccer match between Sint-Truidense VV and FCV Dender EH, Saturday 17 August 2024 in Sint-Truiden, on the fourth day of the 2024-2025 season of the ‘Jupiler Pro League’ first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO JOHAN EYCKENS

Opvallend vooraf: 

  • Binkie in een nieuw pak
  • Amper 3500 toeschouwers
  • 100 supporters in het bezoekersvak.
  • Een herdenkingsmoment voor Johny Ilians en Lieve Vanhoef, de mama van Wolke

Eerste helft: haasje over, van 0-1 naar 2-1

STVV opende zeer aarzelend, met een defensie op knikkende knieën. Dender bleef de richting van het spel dicteren. En dat resulteerde al in de 13de minuut in een vroege achterstand toen Kvet in de zestien helemaal ongehinderd mocht binnentrappen. STVV probeerde wel maar het was onthutsend om te zien hoe Dender meester bleef van de situatie. De supporters lieten zich een eerste keer horen: “We hebben schijt aan het beleid”. Geen minuut later zonderde Ito zijn maatje Zahiroleslam af voor Verrips. Die liet de kans niet liggen. 1-1. Even de luwte nadien. Tot STVV enkele mooie korte combinaties aan de linkerkant op de mat legde en Ogawa met een gemeten voorzet Zahiroleslam bediende. Die knikte beheerst zijn tweede van de avond binnen. 2-1 in minuut 30. Zahiroleslam liet plots mooie dingen zien. Hij toverde een dribbel uit zijn voeten op de achterlijn en bediende Bertaccini. Die raakte de bal echter onvoldoende. Wat vertrouwen kan doen. Verder: Fujita knalde nog een poging van op afstand hoog over. Kvet zag een vrijschop in hoekschop verdwijnen. 2-1 bij de rust.

Tweede helft: aangenaam kijkstuk

Die begon meteen met de gelijkmaker, een mooie krul van Nsimba. 2-2 dus. Onze kanaries hadden even tijd  nodig om die klap te verwerken. Maar dan toonden ze weer veerkracht. Een bliksemsnelle counter via Bertaccini en Zahiroleslam en daar stond het plots 3-2 via, jawel, Adriano Bertaccini (minuut 54). Dan kwam Dender weer. Kokubo maakte met de vingertoppen een knal van Nsimba onschadelijk. Nu was het even wachten op het volgende echte gevaar. Even angst toen Kokubo een intrap via het been van Nsimba  in eigen doel zag verdwijnen. Allaerts keurde de goal echter terecht af. Wij hadden het gevoel dat er elk moment iets kon gebeuren. Zahiroleslam mikte iets te opportunistisch voorlangs. De laatste 5 minuten van de reguliere speetijd waren intussen aangebroken. Spanning troef.  En, jawel, het werd nog 3-3: goal van Akman.