Truineer Nieuws melden?

Lattanzio out, Mazzu in

De wegen van STVV en trainer Christian Lattanzio scheiden. Na de mindere resultaten in het seizoenbegin besloot de clubleiding de samenwerking te beëindigen. Normaal zal Mazzu de eerstvolgende uren worden aangesteld.

Sportief directeur André Pinto licht de beslissing toe: “We nemen deze beslissing met pijn in het hart. Want Christian is een intelligente en integere coach met vakkennis. Bovendien erkennen we dat de omstandigheden niet makkelijk waren. Omwille van de Olympische Spelen misten we enkele sleutelspelers. En door externe factoren, die we jammer genoeg zelf niet in de hand hadden, sleepte het papierwerk van enkele inkomende transfers langer aan dan nodig.” 

 

Na het gelijkspel in Kortrijk vindt de club het echter tijd om in te grijpen: “Dat is niet de gewoonte van STVV, want wij zijn geen club die zomaar een trainer ontslaat. Maar op basis van de puntenoogst na de eerste zes wedstrijden drong deze beslissing drong zich op. We willen nu zo snel mogelijk een nieuwe coach aanstellen, die tijdens de internationale break het vervolg van de competitie voorbereidt. Te beginnen met de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen OH Leuven.”

 

Daarnaast neemt STVV ook zelf haar verantwoordelijkheid: “We begrijpen en delen de bezorgdheid van onze supporters na de 3 op 18. Daarom maken we in de laatste dagen van de transferperiode werk van gerichte versterking. Maar als clubleiding geloven we ook in het potentieel van de huidige spelers. We zien dat de groep week na week groeit. Als we een eenheid blijven vormen, kunnen we na de internationale break klimmen in het klassement.”