Truineer Nieuws melden?

Leopold Zaalvoetbal Liga opgestart in de Lago Sporthal

Met een wedstrijd tussen Real Yappa en Moeder Kanarie (6-3) vond maandag de eerste competitiewedstrijd plaats in de nieuw opgestarte Leopold Zaalvoetbal Liga.

Schepen van Sport, Stijn Vanoirbeek, gaf gisteren het startschot van de competitie, waarin elf ploegen deelnemen: Yellow Devils, Real Durak ZVL, Amici United, SP Haspengouw, ZVK JP, ZVK Den Hof, Trudo Atlético, Haspenboys, Trudo Dynamite, Real Yappa en Moeder Kanarie. (zie foto)

In het verleden was de Jess-Liga in Sint-Truiden erg succesvol. Helaas werd de competitie door omstandigheden opgedoekt. Een stad zoals Sint-Truiden verdient toch een eigen Liga, vandaar het initiatief,” legt organisator Maxime Panis uit. “Veel jongens, die hier bij mij in het zomercafé van Leopold tennisclub een pintje komen drinken, hebben reeds meerdere keren gevraagd om samen een Liga op te richten. De wedstrijden vinden plaats op maandag- en woensdagavond. De bedoeling van onze Liga is met fijne en gezellige clubs samen te werken waar sportiviteit en amusement op de eerste plaats komt”