Truineer Nieuws melden?

Mazzu Time

Vandaag matchday: STVV-OHL, aftrap op 16 uur, Stayen. Meteen ook Mazzu time. Of STVV naar Mazzu’s aloude gewoonte het laken naar zich toe zal trekken in blessuretijd weten we niet, we weten wel dat het voor STVV en Mazzu wel er op aan komt om snel punten te pakken. Wat wordt het?

STVV: op zoek naar eerste thuiszege

Tijdens de interlandbreak gebeurde er heel wat op Stayen. STVV nam afscheid van Christian Lattanzio en stelde Felice Mazzu voor als nieuwe coach. Met meer dan 350 wedstrijden op de teller in de Jupiler Pro League kent hij de competitie als zijn broekzak.

Op het veld wisten de Kanaries nog enkele versterkingen in huis te halen. Zo werd Patris weggeplukt bij RSC Anderlecht om de rechterflank te verstevigen. Louis mag het dadelijk opnemen tegen zijn ex-club. Daarnaast haalde STVV Billal Brahimi als nieuwe groeibriljant op links. Beide heren zullen die andere aanvallende aanwinst – Andres Ferrari – en het al aanwezige aanvallende geweld in stelling mogen brengen.

Taniguchi, Lendfers en Belaïd zijn terug in Sint-Truiden na hun internationale verplichtingen. Enkel Isaias Delpupo ontbreekt: hij zit zijn tweede schorsingsdag uit. Het is uitkijken naar de tactische aanpak en de namen die coach Mazzu op het bord zet. Houdt hij vast aan het systeem van de voorbije weken? Start hij met een propere lei? Of houdt hij het bij enkele aanpassingen? Straks weten we meer …

Tekst STVV