Truineer Nieuws melden?

Nieuwe CEO Peter Willems van KBVB is een Truienaar en o.m. ex-speler van PSV Melveren

Met Peter Willems heeft de KBVB een Truienaar en onder meer ook een ex-speler van PSV Melveren aangeduid als CEO van de Belgische Voetbalbond. Willems heeft een mandaat gekregen tot einde 2025. Hij  werkte al sinds februari van dit jaar bij de KBVB. Eerst als directeur arbitrage en sinds april ook als directeur Sport. Deze rol wordt nu uitgebreid. Daarvoor was hij onder andere CEO van OH Leuven.

 

Peter Willems staat alleszins voor een enorme uitdaging. Hij moet voor stabiliteit zorgen binnen de voetbalbond en de financiele situatie terug op orde brengen. In aanloop naar het EKvoetbal lekte nog uit dat de organisatie vorig jaar 11 miljoen euro verlies heeft geleden. Vandaar.

“De KBVB staat voor verschillende uitdagingen, maar er liggen ook heel wat kansen. Samen met de medewerkers van de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en onze partners, en de steun van de raad van het bestuur en het directiecomité, hoop ik een mooi verhaal te schrijven. We gaan dagelijks keihard ons best doen voor het goede van het Belgische voetbal”, reageerde Willems zelf bij Sporza.

Wij, als team Truineer, wensen Peter alvast heel veel succes toe in zijn nieuwe missie.

(Peter Willems, links op de foto)