Truineer Nieuws melden?

Nieuwe naam, dezelfde missie: Amiacasa biedt laagdrempelige gezinsondersteuning

Domo Hasselt vzw bestaat al sinds 2012 en daarom is de tijd rijp om onder een nieuwe naam deze activiteiten verder te zetten, namelijk Amiacasa. Om het publiek kennis te laten maken met hun werk en om nieuwe vrijwilligers te werven, organiseert Amiacasa een ‘gezellig 4-uurtje’ in Brouwerij Wilderen op 18 september van 16u tot 18u.

Domo Hasselt vzw is een autonome vrijwilligersorganisatie die rijkt tot in Haspengouw. Deze organisatie roept ongetwijfeld bij velen warme herinneringen op. Domo Hasselt vzw bestaat al sinds 2012 en daarom is de tijd rijp om onder een nieuwe naam deze activiteiten verder te zetten, namelijk Amiacasa. De ondersteuning die zij bieden aan kwetsbare gezinnen met kinderen vanaf de zwangerschap tot 12 jaar blijft onveranderd, maar met de nieuwe naam wil Amiacasa nog sterker verbinding en herkenning creëren. Amiacasa, wat ‘vriend aan huis’ betekent in het Italiaans, straalt precies dat uit wat de organisatie wil bereiken: een ondersteuning zijn voor gezinnen die een moeilijkere integratie in de samenleving ondervinden. De vrijwilligers, ook wel ‘verschilmakers’ genoemd, ondersteunen als vriend of vriendin aan huis gezinnen met jonge kinderen, en dit voor een langere periode. Deze ondersteuning wordt op vrijwillige basis geboden en is volledig afgestemd op de specifieke noden van de ouders, waarbij 4 uur per week wordt geïnvesteerd in thema’s zoals onderwijs, vrije tijd, opvoeding, wonen, sociaal netwerk, gezondheid en mobiliteit.

Een wereld van verschil

De impact van Amiacasa is aanzienlijk: door het verlagen van de stress binnen gezinnen krijgen ouders meer zelfvertrouwen en het gevoel dat ze daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen op hun leven. Dit resulteert in meer kansen voor hun kinderen. Amiacasa is actief in een groot gebied, waaronder Alken, Hasselt, Herk-De-Stad, Diepenbeek, Zonhoven, Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Kortessem, Wellen, Borgloon, Heers en Gingelom. De organisatie is erkend door het Agentschap Opgroeien (Kind en Gezin) en maakt deel uit van Home Start, een wereldwijde beweging die zich inzet voor gezinsondersteuning door vrijwilligers.

Kom naar het ‘4-uurtje’ in Brouwerij Wilderen

Om het publiek kennis te laten maken met hun werk en om nieuwe vrijwilligers te werven, organiseert Amiacasa een ‘gezellig 4-uurtje’ in Brouwerij Wilderen op 18 september van 16u tot 18u. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je kennismaken met Amiacasa, hun missie en de enthousiaste vrijwilligers die het verschil maken. De slogan “Kleine tijd, groot verschil” benadrukt de grote impact die slechts 4 uur per week kan hebben op het leven van kwetsbare gezinnen.

Voor meer informatie, contacteer: www.amiacasa.be / onthaal@amiacasa.be / +32 472 50 89 17 / +32 490 57 54 99

www.amiacasa.be/4-uurtje