Truineer Nieuws melden?

Recordeditie: meer dan 3800 deelnemers voor 9e Monumentenrun

De stadsrun langs monumenten en gebouwen haalde opnieuw duizenden sportieve bezoekers naar Sint-Truiden

Sint-Truiden mocht zaterdag 14 september meer dan 3800 sportievelingen verwelkomen in het stadscentrum voor de negende editie van de Monumentenrun, ondertussen een vaste waarde in het Truiense sport- en evenementenaanbod. De belevingsrun neemt deelnemers mee langs unieke locaties in de stad en verrast met bijzondere animaties onderweg. Dit jaar is de crypte van de abdij voor het eerst onderdeel van het parcours.

De Monumentenrun van dit jaar leidde joggers opnieuw langs zowel iconische als verborgen plekken in de stad. Zo opende Davinia’s Dance Complex de deuren van haar nieuwe locatie bij het station, en boden verschillende scholen de deelnemers een exclusief kijkje achter de schermen. Naast een passage door het stadspark, het stadhuis op de Grote Markt en langs de kerk van Guvelingen konden de lopers genieten van betoverende harp- en vioolmuziek in de Tuin van de Minderbroeders. Op andere locaties maakten DJ’s, lokale koren en muzikanten er een sportief feestje van.

Als zesde monumentenstad van Vlaanderen biedt Sint-Truiden talloze historische bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te ontdekken. Zo gaat de route voor het eerst door de crypte van de abdij, het historische hart van Sint-Truiden. De stadspoorten worden opnieuw tot leven gewekt met speciale klank- en lichtshows. Om iedereen de unieke kans te geven om het erfgoed op een originele en sportieve manier te verkennen, zijn er opnieuw verschillende routes uitgewerkt. Voor de allerkleinsten is er de Sprookjesrun, kinderen kunnen zich wagen aan de Kidsrun en volwassenen kunnen kiezen uit een parcours van 6km of 11km. Het 6km lange parcours is ook ideaal om te wandelen, zonder dat deelnemers iets van de animatie moeten missen.

De combinatie van sport, indrukwekkende monumenten en spectaculaire randanimatie met muziek, licht, vuur en acteurs zorgde al voor het negende jaar op rij voor een onvergetelijke ervaring. De sportievelingen werden onderweg bovendien verwend met lokale lekkernijen.